تحصیلات بخش مهمی از زندگی هر شخص بوده و انتخاب‌های تحصیلی می‌توانند تأثیرات زیادی در زندگی و آینده افراد داشته باشند. تأثیرات تحصیلات در زندگی فرد به درستی نشان‌دهنده اهمیت توجه به این موضوع است. برای دریافت مشاوره تحصیلی باید از فردی کمک بگیرید که تخصص و مهارت کافی در این زمینه داشته باشد.

 به طور کلی استقبال زیاد دانش‌آموزان و والدین سبب شده تا مشاوران زیادی در زمینه تحصیلی فعالیت داشته باشند. استفاده از خدمات مشاور تحصیلی بیشتر به دانش‌آموزانی پیشنهاد می‌شود که در زمینه تحصیلی دچار سردرگمی هستند، به عنوان مثال دانش‌آموزانی که نمی‌توانند رشته مناسب خود را پیدا کنند، این افراد با مراجعه به مشاوره، مشکلات تحصیلی و شرایط خود را مطرح کرده و یک مشاوره‌ی حرفه‌ای دریافت می‌کنند. در یک جلسه مشاوره خوب مشکلات و موانع تحصیلی فرد تشخیص داده می‌شود. 

مشاوره با توجه به شرایط وی راهکار‌های مناسبی را به او معرفی می‌کند. همراهی یک مشاور در طی دوران تحصیل می‌تواند به موفقیت بیشتر دانش‌آموزان کمک کند. در این مقاله قصد داریم به توضیح بیشتر در مورد اینکه مشاوره تحصیلی چیست؟ بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین مشاوره تحصیلی و سایت مشاوره تحصیلی با ما همراه باشید.

( اگر در رابطه با موضوع ازدواج هم نیاز به اطلاعات دارید می توانید به صفحه مشاوره ازدواج مراجعه کنید. )

مشاوره تحصیلی چیست:

برای دانستن پاسخ این سؤال که مشاوره تحصیلی چیست؟ لازم است تا با معنی لغوی مشاوره آشنا شوید. کلمه مشاوره به معنا مشورت‌کننده است. مشورت هم در ارتباط و تعامل با دیگران شکل می‌گیرد. برای همه افراد شرایطی پیش می‌آید که با وجود تمام دانش و آگاهی که دارند، نیاز است تا در مورد موضوعات خاصی با کسی مشورت‌کننده.

 چه خوب است که برای چنین مشورت‌هایی از شخصی کمک بگیریم که در این زمینه تحصیل کرده و مهارت و دانش لازم برای مشاوره دادن را دارا است. مشاوره انواع مختلفی داشته که یکی از این انواع، مشاوره تحصیلی نام دارد. مشاور تحصیلی به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا انتخاب‌های تحصیلی بهتری داشته باشند. مشاوره تحصیلی می‌تواند به صورت‌های مختلفی برگزار شود از جمله مشاوره تحصیلی تلفنی، مشاوره آنلاین تحصیلی و مشاوره تحصیلی حضوری. در تمام انواع مشاوره تحصیلی هدف مدیریت زمان و برنامه‌ریزی تحصیلی است.

بسیاری از دانش‌آموزان دفتر مشاوره تحصیلی را دیده‌اند، اما به طور دقیق نمی‌دانند که انواع مشاوره تحصیلی به چه معنا بوده و یک مشاور چه وظایفی را بر عهده دارد. در این خصوص باید بدانید مهم‌ترین وظیفه یک مشاور تحصیلی خوب تشویق کردن دانش‌آموزان به درس خواندن و کمک کردن به آن‌ها در این مسیر است. اهمیت کار مشاور تحصیلی سبب شده تا در بیشتر مدارس شاهد وجود دفتر مشاوره تحصیلی باشیم. مشاوران تحصیلی مدارس برای عملکرد بهتر همواره با مسئولین و معلمان مدارس در ارتباط هستند و با مشورت آن‌ها بهترین راه‌ها برای تقویت درس دانش‌آموزان را انتخاب می‌کنند. 

علاوه بر تشویق و بخش انگیزشی مشاوران تحصیلی وظیفه دارند که فعالیت‌های تحصیلی دانش‌آموز را زیر نظر گرفته و متناسب با توان و شرایط دانش‌آموز یک برنامه تحصیلی متناسب را به وی پیشنهاد بدهند. برای تحقق بهتر این هدف و فراهم آوردن یک برنامه بی‌نقص لازم است تا مشاور تحصیلی با دانش‌آموز صحبت کرده و متناسب با خواسته دانش‌آموز برای برنامه‌های تحصیلی وی یک هدف مشخص کند.

 انواع مشاوره تحصیلی کاملاً تخصصی هستند با این وجود در برخی شرایط نیاز است تا مشاور تحصیلی به صورت غیر مستقیم یا مستقیم در سایر مشکلات دانش‌آموز دخالت کرده و آن‌ها را رفع کند. هدف از این اقدام مهیا کردن شرایط برای درس خواندن دانش‌آموز و پایبند ماندن به برنامه درسی است.

تأثیرات مشاوره تحصیلی بر دانش‌آموز:

برخی از دانش‌آموزان تصور می‌کنند که می‌توانند خودشان به عنوان یک مشاور عمل کرده و دیگر نیازی برای مراجعه به مرکز مشاوره تحصیلی نیست! برای شفاف شدن این موضوع می‌توان یک مثال آورد. به عنوان مثال دانش‌آموزی تصمیم می‌گیرد که برنامه‌ریزی تحصیلی داشته و از این رو درس‌هایی که به صورت روزانه آموزش داده می‌شوند را همان روز بخواند تا مطالب به درستی در ذهن آن‌ها تثبیت شود. بعد از مدتی مطالعه به خاطر می‌آورد که فردا امتحان مهمی دارد و درس قبلی را نصفه ر‌ها کرده و به سراغ کتاب دیگری می‌رود.

 در این بین عوامل مزاحم زیادی هم هستند که می‌توانند با منحرف کردن ذهن دانش‌آموز کیفیت درس خواندن او را کاهش دهند. راه حل ر‌هایی از تمام این مشکلات انتخاب مشاوره تحصیلی است. با کمک مشاوره تحصیلی چنین مشکلاتی پیش نمی‌آید زیرا مشاور به صورت کاملاً تخصصی مهارت مدیریت زمان، کنترل استرس و برنامه‌ریزی تحصیلی را فرا گرفته تا به دانش‌آموزان کمک کند در اولویت‌بندی دروس برای خواندن دچار سردرگمی نشوند.

در برخی موارد هم دانش‌آموز مهارت برنامه‌ریزی را دارد، اما چند روز بعد از برنامه‌ریزی آن را به کل فراموش می‌کند! یکی دیگر از تأثیرات مهم مراجعه به مرکز مشاوره تحصیلی و کمک گرفتن از مشاور تحصیلی حضوری یا مشاورآنلاین تحصیلی این است که مشاور دائماً پیگیر برنامه‌ریزی دانش‌آموز است و دانش‌آموز را ترغیب می‌کند تا از هدر رفت زمان جلوگیری کرده و به برنامه‌ریزی خود پایبند باشد.

در برخی از بازه‌های تحصیلی انتخاب و کمک گرفتن از مشاور اهمیت بیشتری پیدا می‌کند به عنوان مثال مشاوره انتخاب رشته نهم و مشاوره تحصیلی دبیرستان بسیار مهم هستند. سال نهم و انتخاب رشته بعد از آن تأثیرات مستقیمی بر سرنوشت تحصیلی دانش‌آموز دارد. مشاور انتخاب رشته نهم با بررسی شرایط و کمک گرفتن از دانش و تخصص خود به دانش‌آموز کمک می‌کند مناسب‌ترین رشته برای خود را انتخاب کند. مشاوره تحصیلی دبیرستان هم قدم به قدم با دانش‌آموز همراه می‌شود تا او را برای کنکور آماده کند. بهترین مشاور تحصیلی هم مشاوری است که بتواند به درستی به تمامی وظایف و مسئولیت‌های خود عمل کند.

خوشبختانه امروزه برای بهره‌مندی دانش‌آموزان از خدمات مشاوره تحصیلی هیچگونه محدودیت وجود ندارد. با مراجعه به سایت مشاوره تحصیلی به راحتی می‌توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی یا مشاوره تحصیلی رایگان برخوردار شوید. مشاوره تحصیلی رایگان هم می‌تواند در تمام مسیر تحصیل همراه شما باشد تا به بهترین موفقیت‌ها برسید. به این ترتیب دیگر نیاز نیست نگران قیمت مشاوره تحصیلی باشید.

به عنوان سخن پایانی باید گفت کمک گرفتن از یک مشاور متخصص و حرفه‌ای سبب می‌شود تا در زمینه تحصیلی عملکرد بهتری داشته و به هدف‌های تعیین شده خود برسید. یکی از بهترین کلینیک‌های ارائه‌دهنده خدمات مشاوره تحصیلی کلینیک بهروزان است که با کمک گرفتن از مجرب‌ترین مشاوران تحصیلی آماده خدمات‌رسانی به دانش‌آموزان پایه‌های مختلف تحصیلی می‌باشد. در کلینیک روانشناسی دکتر نازنین نورشاهی دروس تخصصی روانشناسی مثل درمان‌های شناختی، آزمون‌های روانی، مصاحبه بالینی و… البته موضوعی مثل مهارت والد و کودک و مهارت زندگی به مراجعین ارائه می‌شود. 

با مراجعه به کلینیک به روزان دیگر نیاز نیست نگران قیمت مشاوره تحصیلی باشید زیرا خدمات مشاوره این کلینیک بسیار متنوع بوده و بنا به شرایط خود می‌توانید هر یک از آن‌ها را انتخاب کنید. به مخاطبین گواهینامه زیر نظر سازمان نظام روانشناسی اعطا می‌گردد. کارگاه‌ها برای مخاطب عام ۲ الی ۴ ساعت، کارگاه تخصصی ۸ الی ۱۴ ساعت معمول است.

4.7/5 - (14 امتیاز)