روانشناسی یک مبحث گسترده و متنوع در مورد روان انسان است. در حیطه روانشناسی موضوعات مربوط به رفتار، شخصیت و. . مطرح می‌شود. یکی از اصلی‌ترین موضوعات مطرح شده در زمینه روانشناسی، اختلالات روانی است. اختلالات روانی به معنای موضوعات مربوط به سلامت روان هستند و بر جنبه‌های مختلف خلق و خو، فکر و رفتار افراد تأثیر می‌گذارند. 

از جمله اختلالات روانی می‌توان به افسردگی، اسکیزوفرنی، اختلالات شخصیت و. . اشاره کرد. بیشتر افراد دائماً این نگرانی را دارند که دچار اختلالات روانی نشوند! این نگرانی بی‌مورد است زیرا بسیاری از اختلالات علائم و نشانه‌های خاصی دارند که این نشانه‌ها عملکرد فرد را مختل کرده و به این ترتیب به راحتی تشخیص داده می‌شوند. شناخت سلامت روان و اختلالات روانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هست. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد تشخیص و درمان اختلالات روانی کسب کنید.

علائم اختلالات روانی:

در توضیح علائم اختلالات روانی لازم به توضیح می‌باشد که هر یک از اختلالات روانی علائم خاص خود را دارند و نشانه‌های هر اختلال روانی با اختلال دیگر تفاوت دارد. علائم اختلالات روانی تأثیرات منفی بر روی افکار و رفتار فرد بر جای می‌گذارد. با این وجود برخی از علائم در بسیاری از اختلالات دیده می‌شوند. در ادامه برخی از این علائم آمده است.

شخص احساس غم و اندوه شدید دارد. تمرکز شخص به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و این موضوع سبب گیج شدن تفکر می‌شود. در برخی از اختلالات روانی فرد به طور شدید احساس گناه می‌کند و در برخی دیگر هم احساس ترس و نگرانی دیده می‌شود. تغییرات شدید خلقی از دیگر نشانه‌های اختلالات روانی هست. افرادی که با اختلالات روانی درگیر هستند معمولاً از جمع کناره‌گیری کرده و تنهایی را انتخاب می‌کنند.

( اگر در رابطه با موضوع ازدواج هم نیاز به اطلاعات دارید می توانید به صفحه مشاوره ازدواج مراجعه کنید. )

 سطح انرژی افراد مبتلا به اختلالات روانی از افراد دیگر کمتر است که این موضوع سبب خستگی بیش از حد و مشکل خواب در این اشخاص می‌شود. این افراد مهارت کنار آمدن با استرس‌ها و مشکلات روزمره را از دست می‌دهند و برای درک و ارتباط با موقعیت‌ها هم دچار مشکل می‌شوند. از دیگر علائم اختلالات روانی می‌توان به این مورد اشاره کرد که اختلالات روانی سبب بروز تغییرات شدید در عادات غذایی فرد شده و به دلیل اختلالات روانی قوای جنسی افراد نیز تغییر می‌کند. داشتن تفکر خودکشی، خشم و خشونت از دیگر علائم اختلالات روانی است. 

علائم توضیح داده شده برخی از نشانه‌های روانی اختلالات هستند، با این وجود در برخی موارد اختلالات روانی سبب بروز مشکلات جسمی هم می‌شوند که از جمله این مشکلات جسمی ایجاد شده به دلیل اختلالات روانی می‌توان به این موارد اشاره کرد: کمر درد، سر درد، درد معده و…

در چه مواردی نیاز است تا شخص به درمانگر مراجعه کند:

 بیشتر مردم با بروز بیماری‌های جسمی به دکتر مراجعه می‌کنند، اما با تغیرات خلق و خو کمتر کسی به این موضوع فکر می‌کند که دچار اختلال روانی شده و باید به روانشناس یا روان پزشک مراجعه کند. مورد توضیح داده شده یک فرهنگ بسیار اشتباه است زیرا به همان اندازه که مشکلات جسمی و درمان آن‌ها مهم می‌باشد، تشخیص و درمان اختلالات روانی هم مهم هست. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود در صورت مشاهده هر یک از این علائم با روانشناس متخصص در این مورد مشورت کنید.

علل بروز اختلال روانی:

روانشناسان بر این باور هستند که دو عامل ژنتیک و محیط در بروز اختلالات روانی بسیار تأثیر‌گذار هستند. بیشتر اختلالات روانی دارای علل ژنتیکی می‌باشند، به این معنا که نوع خاصی از اختلالات روانی بیشتر در افرادی دیده می‌شود که خویشاوندان خونی آن‌ها هم به آن اختلال مبتلا بوده‌اند. جالب است بدانید برخی از ژن‌ها در بروز اختلالات روانی مؤثر هستند و شرایط زندگی شخص ممکن است این ژن‌ها را تحریک کرده و سبب ابتلا فرد به اختلالات روانی شوند.

 شرایط جنین در رحم مادر هم می‌تواند در بروز اختلالات روانی مؤثر باشد. اختلالات روانی بیشتر در افرادی دیده می‌شود که در دوران جنینی در رحم مادر در معرض سموم، الکل، عوامل استرس‌زا و…  قرار گرفته بودند. شرایط محیطی زندگی فرد هم می‌تواند در تحریک و بروز اختلالات روانی مؤثر باشد.

راهکار‌های جلوگیری از بروز اختلالات روانی:

در مورد تشخیص و درمان اختلالات روانی لازم به توضیح می‌باشد که برای جلوگیری از بروز اختلالات روانی هیچ راه قطعی وجود ندارد، با این وجود توجه به برخی از نکات سبب می‌شود احتمال بروز اختلالات روانی در شخص کاهش پیدا می‌کند. در مرحله اول برای جلوگیری از بروز اختلالات روانی لازم است تا از خودتان مراقبت کنید و به خواب و رژیم غذایی خود توجه داشته باشید. بهتر از برنامه ورزشی منظمی داشته باشید. به عواطف و احساسات خود توجه داشته باشید.

 هر تغییری در خلق و رفتار فرد ممکن است نشانه‌ای از اختلال روانی باشد. برای اینکه از بروز اختلالات روانی جلوگیری کنید به این علائم هشدار‌دهنده توجه داشته باشید و در صورت مشاهده آن‌ها با روانشناس مشورت کنید. از دیگر راهکار‌های جلوگیری از بروز اختلالات روانی هم می‌توان به این مورد اشاره کرد که بهتر است افراد در دوره‌های زمانی منظم با روانشناس در ارتباط باشند. انتخاب روانشناس متخصص و ماهر اهمیت بسیار زیادی دارد.

 از این رو بهتر است برای این انتخاب حساسیت به خرج داده و با تحقیق یک کلینیک حرفه‌ای را انتخاب کنید. یکی از بهترین کلینیک‌های روانشناسی کلینیک بهروزان است. در کلینیک روانشناسی دکتر نازنین نورشاهی روانشناسان متخصص و ماهری فعالیت دارند که در زمینه‌های مختلف روانشناسی آماده خدمات‌رسانی به شما عزیزان هستند.

به عنوان سخن پایانی باید گفت در این صفحه به توضیح بیشتر در مورد تشخیص و درمان اختلالات روانی پرداختیم. در این خصوص دانستید که داشتن سلامت روان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و داشتن روانی سالم سبب می‌شود تا در جنبه‌های مختلف زندگی موفقیت بیشتری را تجربه کنید. 

عوامل مختلفی می‌توانند سبب بروز اختلالات روانی شوند که از آن جمله می‌توان به عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی از جمله استرس و اضطراب اشاره کرد. بروز اختلالات روانی علاوه بر تأثیرات منفی در سلامت روان می‌تواند سلامت جسمی افراد را نیز کاهش دهد. برای جلوگیری از بروز عوارض اختلالات روانی بهتر است با مشاهده هر یک از علائم اختلالات روانی به روانشناس مراجعه کنید.


امتیاز شما به این {مطلب}