یکی از تخصصی‌ترین شاخه‌های علم روانشناسی، مشاوره فردی است. در گذشته بیشتر افراد تصور می‌کردند مراجعه به مشاور فردی تنها در مواردی ضرورت دارد که شخص به اختلالات روانی مبتلا باشد. به عنوان مثال در صورتی به شخص پیشنهاد می‌شد به روانشناس فردی مراجعه کند که درگیر افسردگی شدید بود، اما امروزه افراد به درک بهتری از مشاوره فردی دست پیدا کرده‌اند و می‌دانند که برای آرامش فردی و نحوه صحیح مقابله با چالش‌های زندگی کمک گرفتن از مشاور لازم است.

کیفیت خدمات مشاوره تا حد زیادی بستگی به کلینیک انتخابی شما دارد. در این زمینه باید به کلینیک روانشناسی مراجعه کنید که دارای کادر مجرب بوده و بتواند اهداف مشاوره فردی را به درستی تأمین کند. یکی از کلینیک‌های مناسب به این منظور کلینیک دکتر نورشاهی است که در این مقاله به توضیح بیشتر در خصوص خدمات مشاور فردی این کلینیک تخصصی می‌پردازیم.

( اگر در رابطه با موضوع ازدواج هم نیاز به اطلاعات دارید می توانید به صفحه مشاوره ازدواج مراجعه کنید. )

مشاوره فردی چیست:

مشاوره فردی راه کمکی برای افرادی است که با مشکلات سلامت روان نظیر افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیت و. . درگیر هستند. به دلایل مختلف از جمله تأثیر شرایط محیطی ممکن است افراد تجربه‌های ناخوشایند مانند عزت نفس پایین و عصبانیت را تجربه کنند که این شرایط علاوه بر مؤثر بودن بر روی سلامت روان خود شخص برای اطرافیان نیز آزار‌دهنده هست.

در چنین شرایطی مشاور به شخص کمک می‌کند تا بتواند مهارت کنترل تکانه‌های ممنوعه خود را به دست بیاورد و با کنترل هیجانی شرایط روانی و محیطی بهتری را تجربه کند. تمرکز اصلی مشاوره فردی بر روی موضوعات شخصی مراجعین است. در این فرایند شخص به صورت انفرادی با مشاور گفت و گو خواهد کرد که این جلسه در یک محیط کاملاً امن و محرمانه تشکیل می‌شود و قبل از شروع جلسات مشاور این اطمینان را به شخص می‌دهد که صحبت‌هایش کاملاً محرمانه باقی خواهد ماند و هدف روانشناس از شنیدن حرف‌های مراجع پیدا کردن راه حلی برای مشکلات شخصی مراجع است.

مشاور بعد از پی بردن به علت ایجاد چالش‌های شخصی فرد برای حل آن برنامه‌ریزی می‌کند که این فرایند ممکن است شامل برنامه‌ریزی تحصیلی، برنامه‌ریزی شغلی و. . شود. به طور کلی برای بهبود کیفیت زندگی افراد می‌توانند از مشاوره فردی کمک بگیرید اما مراجعه به کلینیک روانشناسی و شرکت در جلسه مشاوره فردی در برخی شرایط ضرورت بیشتری پیدا می‌کند که در ادامه به توضیح این موارد می‌پردازیم.

( اگر در رابطه با موضوع خانواده هم نیاز به اطلاعات دارید می توانید به صفحه مشاوره خانواده مراجعه کنید. )

چه اشخاصی باید به مشاوره فردی مراجعه کنند:

اهداف مشاوره فردی، پیشگیری، شکوفا شدن و رشد و توانایی فردی، مداخلات درمانی، تقویت توانمندی رفتاری و تسهیل در روند ارتباطی و… است. بر این اساس افراد مراجعه کننده برای دریافت مشاوره فردی در هر یک از حیطه های مذکور نیاز به دریافت مشاوره دارند. تا افزایش خودآگاهی فردی؛ شناسایی محدودیت ها و ظرفیت های درون فردی، روانی، عاطفی و اجتماعی؛ افزایش مهارت های ارتباطی در گام های اولیه صورت گیرد و در مراحل پیشرفته تر مداخلات درمانی انجام شود.

وجود مشکل در روابط بین فردی با اعضای خانواده و دوستان هم از دیگر شرایطی است که بهتر است به مشاور مراجعه شود. در برخی موارد هم افراد دچار سوگواری شدید برای حوادث ناگوار نظیر از دست دادن یکی از عزیزانشان می‌شوند که در موارد حاد باید از مشاور فردی کمک گرفت. در مجموع می‌توان گفت جلسه مشاوره فردی به افرادی توصیه می‌شود که تحت شرایط بد روحی و روانی قرار دارند.

( اگر در رابطه با موضوع کودک و نوجوان هم نیاز به اطلاعات دارید می توانید به صفحه مشاوره کودک و نوجوان مراجعه کنید. )

جلسات مشاوره فردی:

جلسات مشاور فردی به طور معمول بین 45 تا 50 دقیقه به طول می‌انجامد و تعداد جلسات هم رابطه مستقیمی با مشکل شخص و میزان پیشرفت آن دارد و تعداد جلسات بعد از برگزاری جلسه اول توسط مشاور تعیین می‌شود. برخی از مشکلات و نگرانی‌ها نیاز به درمان کوتاه مدت دارد اما در موارد حاد باید از درمان‌های بلند مدت استفاده کرد و برای بازگرداندن سلامت روانی فرد زمان بیشتری را صرف کرد. یکی از مهم‌ترین اصول و اهداف مشاوره افزایش خود آگاهی فردی است که به دنبال آن بسیاری از مشکلات و نگرانی‌هایی که در برابر چالش‌های زندگی بروز می‌کند، حل می‌شود.

از دیگر اصول و اهداف مشاوره هم می‌توان به شناسایی محدودیت‌های شخص اشاره کرد که رفع آن‌ها راهی برای تشویق فرد به خود اکتشافی و افزایش مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی است.

در طی جلسات مشاوره مراجع علاوه بر خود آگاهی نسبت به شرایط محیطی خود هم دقیق‌تر می‌شود. در بیشتر موارد به میزان قابل توجهی استرس و اضطراب شخص کاسته شده و فرد در طی جلسات مشاوره به مهارت بخشش دست پیدا می‌کند و می‌تواند اتفاقات تلخ گذشته را فراموش کند. این مورد خود سبب بهبود روابط بین فردی و آرامش یافتن می‌شود.

ویژگی مشاوره فردی خوب:

گذراندن مراحل مشاوره فردی مزایای زیادی را برای فرد به همراه دارد و علاوه بر حل مشکلات شخصی سبب افزایش آرامش و خود آگاهی شخص می‌شود. در این خصوص توجه داشته باشید که گذر درست از مراحل مشاوره فردی در صورتی امکان‌پذیر است که به یک مشاوره با تجربه مراجعه کنید. مهم‌ترین ویژگی مشاور خوب دارا بودن مدرک تحصیلی معتبر و مرتبط با شغل مشاوره است. مشاور باید سواد علمی لازم در این زمینه را داشته باشد تا بتواند به دیگران کمک کند.

ویژگی دیگر مشاور خوب راز دار بودن است. مشاور باید به اصول حرفه‌ای خود پایبند باشد و از افشای سخنان مراجع جلوگیری کرده و از آن‌ها تنها به هدف پیدا کردن راه حل برای کمک به مراجع استفاده کند. برای کمک گرفتن از مشاوره با تجربه باید به کلینیک روانشناسی مراجعه کنید که کادر مجرب و با تجربه داشته باشد. برای جلوگیری از بروز معایب مشاوره فردی باید به این نکات توجه داشته و با دقت کلینیک روانشناسی را انتخاب کنید.

کلینیک روانشناسی دکتر نازنین نورشاهی این شرایط را دارا می‌باشد. حتی اگر امکان مراجعه حضوری به این کلینیک را ندارید می‌توانید از خدمات مشاوره فردی آنلاین استفاده کنید که همان اهداف مشاوره فردی را دارد با این تفاوت که در مشاوره فردی آنلاین نیاز به مراجعه حضوری شخص به کلینیک روانشناسی نیست. در روند مشاوره فردی تلفنی جلسات مشاور و مراجع به صورت غیر حضوری و از طریق تلفن برگزار می‌شود. مشاوره فردی تلفنی به تمامی سخنان مراجعه با دقت گوش داده و در نهایت راهکار‌های مؤثر را به وی آموزش می‌دهد.

به عنوان سخن پایانی باید گفت در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد مشاوره فردی پرداختیم. دانستید در مواردی که اشخاص با چالش‌ها و مشکلات شخصی روبرو می‌شوند برای داشتن رفتار صحیح لازم است تا از مشاوره متخصص در این زمینه کمک بگیرند که این شخص همان مشاوره فردی است. اگر برای مشاوره، شخص متخصص و با تجربه‌ای نظیر مشاوران کلینیک به روزان را انتخاب کنید معایب مشاوره فردی برای شما وجود نخواهد داشت.

سوالات متداول مشاوره فردی

می خواهم زندگی خودم را تغییر بدهم اما نمی دانم . چه کاری را باید در پیش بگیرم؟

فرایند تغییر بیش از آنچه ما فکر می کنیم سخت و دشوار است است اگر در فرایند تغییر هفت پیش فرض را رعایت کنیم این فرایند دشوار و طاقت فرسا آسانتر خواهد شد.

  1. انسان ها چندین نیاز اولیه دارند که در صورت ارضای نیازها شادکامی آن ها افزایش می یابد.
  2. همه ما در ذهن خود بخشی داریم که طالب رضایت و شادی است و این بخش از وجود ما است که می تواند به خود شکوفایی شخصیت کمک کند زیرا سال ها مورد غفلت قرار گرفته است و در فرایند تغییر باید آن را احیا کنیم.
  3. بر مقاومت های درونی و الگوهای عادت شده غلبه کنیم و رفتار و تفکر و تمایل ذاتی درونی برای حفظ وضع موجود را تغییر دهیم.
  4. وقت آن رسیده که برای مواجه شدن با موقعیت هایی که تاکنون از آنها اجتناب می کردیم و تجربه های هیجان های دردناک که همیشه از آنها اجتناب می کردیم آماده شویم.
  5. تغییر نیازمند الگوهای رفتاری و شناختی و هیجانی جدید است. موضوعی که دشوار است زیرا در ساختار خانواده و در طی زمان شکل گرفته است. است هر چقدر تجارب دردناک و ناخوشایند تری را در زندگی تجربه کرده باشیم تلاش و سخت کوشی زیادترین برای تغییر در تله های زندگی و تغییر نیاز داریم.
  6. تغییر مستلزم داشتن چشم انداز و هدف مشخص است پس هدف خود را تعیین کنید.
  7. استفاده از فنون متفاوت در چهارچوب و قالبی منسجم و یکپارچه به پیشبرد اهداف در این تغییر کمک می کند.
من مدام نگران سلامتی خودم هستم و اطرافیان من را مسخره می کنند، آیا من مشکل دارم ؟

نگرانی نسبت به سلامتی از دوره پاندیمی کرونا بسیار زیاد شده است. اما در جواب به سوال شما باید اضطراب سلامت را توضیح دهیم. اگر به طور مداوم نگران سلامتی خود هستید، به طور مکرر بدن خود را از نظر علائم بیماری مانند گزگز یا درد بررسی می کنید، همیشه از مردم اطمینان می گیرید که شما بیمار نیستید، مدام آزمایش‌های پزشکی را چک می کنید که چیزی از قلم انداخته نشود، با وسواس به جستجوی اطلاعات مرتبط با سلامت در اینترنت یا رسانه های اجتماعی هستید، طوری رفتار میکنید که انگار بیمار هستید، فعالیت‌های بدنی پرهیز می کنید و همواره علائم اضطراب را به عنوان نشانه های بیماری تفسیر می کنید، احتمالاً شما دچار اضطراب سلامت هستید. اگر این موارد در شما وجود دارد بهتر است از خدمات روانشناسی و روانپزشکی استفاده نمایید تا بر این اضطراب غلبه پیدا کنید.

چطور متوجه بشوم که آیا فرد افسرده ایی هستم؟

برای تشخیص افسردگی نیاز است به روانشناس یا مشاور مراجعه نمود. اما اگر علائم زیر را دارید نشانه های افسردگی می باشد: احساس ناامیدی و درماندگی، رفتار عاری از حس مسئولیت، خشم یا تحریک پذیری، دردهای جسمی بدون دلیل، فقدان انرژی، عدم علاقه به انجام فعالیت های روزمره ، تغییر در اشتها یا در وزن، هیجانات غیر قابل کنترل، مشکل تمرکز افزایش احساس خستگی و مشکلات خواب، احساس از خود بیزار بودن و داشتن افکار خودکشی. اگر این نشانه ها را در خودتان مشاهده نمود ای با روانشناس در این باره صحبت کنید.

امتیاز شما به این {مطلب}

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *